BM for kokke- og ernæringsassistentelever

I dag afholdes bornholmsmesterskabet for kokke- og ernæringsassistentelever på Campus Bornholm.
I dag skal i alt 10 kokkeelever og 5 ernæringsassistenter kæmpe om at vinde bornholmsmesterskabet 2019.

Mesterskabet finder sted på Campus Bornholm og foregår således, at eleverne får udleveret en liste med råvarer. Derefter har de 2 timer og 45 minutter til at sammensætte og tilberede en ret og anrette tre kuverter.

Kuverterne skal serveres for dommerkomiteerne, der blandt andet består af overdommer Thorbjørn Scott Moy, Mikkel Finne, der er executive chef på Tivoli Hotel, køkkenchefen på GreenSolutionHouse samt køkkenchefen på Hotel Nordlandet.

Formålet med mesterskabet er primært den faglige udvikling, men eleverne skal samtidig have det sjovt, siger underviser Rennie Kure.

- Mine forventninger er, at det kommer til at gå eleverne rigtig godt. I bund og grund handler det om, at de kan øve sig på at lave mad på tid, men også at de får en rigtig god dag, siger han.

Er vinderen af BM for kokkeelever under 26 år, går denne videre til landsfinalen i skills. Ernæringsaassistenteleverne deltager derimod ikke i skills.

Vinderen af bornholmsmesterskabet for kokke- og ernæringsassistentelever 2019 kåres i dag klokken 14.30.