KB: Opsigelse af plejekontrakt giver udfordringer

To private aktører i plejesektoren har opsagt kontrakterne med Bornholms Regionskommune. Det efterlader BRK med en privat og en kommunal aktør tilbage.
Kommunalbestyrelsen er i dag blevet orienteret om, at Bornholms Regionskommune har modtaget opsigelse fra to private leverandører på det de kalder ‘praktisk bistand’, det vil sige rengøring, tøjvask og så videre. De to selskaber, der er tale om er ‘Pænt og Praktisk’ samt ‘Aaker Hus og Hjemme Service’’. Kontrakterne står dermed til at udløbe den 30.september 2019. Grundene skal findes i personalemangel for den ene leverandør samt i for meget kørsel for den anden leverandør.

Regionskommunen skriver i sagsfremstillingen, at det borgernes frie valg stadig vil være opfyldt efter den 30.september på trods af opsigelserne.

De 195 borgere, der bliver berørt af opsigelserne, vil få mulighed for at vælge en af de to tilbageværende leverandører af pleje, oplyses det i sagsfremstillingen.

Kommunalbestyrelsen har på mødet i dag til opsigelserne til efterretning og sendt det til orientering i Ældrerådet og Handicaprådet.