Øresundsbroen vil have permanent fartkontrol

Der bliver kørt alt for hurtigt både på broen og i tunnelen, og nu beder Øresundsbroens sikkerhedschef om politisk opbakning til permanent fartkontrol.
Der bliver kørt alt for stærkt på bro og tunnel over Øresund. Det bekræfter både politi og Øresundsbroen selv overfor DR Nyheder.

- Konsekvenserne ved en ulykke i tunnelen kan være meget større end på åben vej. Bilen kan blive kastet rundt langs væggene og ramme andre bilister. Vi risikerer både mange døde og brand i tunnelen, siger sikkerhedschef Ulla Eilersen fra Øresundsbroen til DR Nyheder.

Derfor kommer broens sikkerhedschef også med et opråb til politikerne. Øresundsbroen ønsker en automatisk fartkontrol på strækningen. I dag er det færdselspolitiet der står for målinger på Øresundsbroen, og her bekræfter man overfor DR, at der er problemer med høje hastigheder.

- Vores erfaring er, at der sporadisk bliver kørt meget, meget stærkt. Og det er meget høje hastigheder, vi snakker om. I sommer tog vi eksempelvis en bilist med 220 kilometer i timen, fortæller Steen Søder, der er politiinspektør og chef for Center for Færdsel og Trafik hos Københavns Politi til DR.