Færgerapport kostede 1,2 millioner kroner

Det 12 sider lange litteraturstudie, som FORCE Technology har udarbejdet til Transportministeriet, har kostet staten 1,2 millioner kroner.
1.252.600 kroner.

Sådan lyder regningen til Transport- og boligministeriet.

For de penge har ministeriet fået det litteraturstudie på 12 sider, der beskriver hvor stor en effekt en t-foil vil have på antallet af søsyge passagerer ombord på Bornholmslinjens hurtigfærger i Østersøen.

Det viser en aktindsigt, hvor det også fremgår, at ministeriet har betalt i alt ni fakturaer for det udførte arbejde. Den mindste regning fra FORCE Technology er på 25.793,05,- mens den største er på 293.679,69,-

Rapporten skulle blandt andet kaste lys over, om en såkaldt t-foil kunne sikre, at færre passagerer blev søsyge.

Planen var at lave fysiske målinger ombord på Bornholmslinjens hurtigfærger på ruten Rønne-Ystad, men det lykkedes ikke FORCE Technology at lave målingerne, da man ikke kunne blive enige med Bornholmslinjen om, hvordan målingerne skulle foretages.

I stedet blev der foretaget et såkaldt litteraturstudie, hvor FORCE Technology beskrev den eksisterende viden på området. Dog uden at kunne komme med en sikker vurdering af, om en t-foil vil forbedre passagerernes oplevelse mærkbart.