Nexø ramt af skybrud

Hele Bornholm er omfattet af det varsel om kraftig regn og torden, der blev udsendt af DMI mandag. Men bygerne rammer meget forskelligt.
Fra klokken 12:07 til 12:45 er der faldet 24,2 milimeter regn i Nexø. Og efter meteorologernes definitioner, så er der tale om et skybrud. de målinger TV 2/Bornholm har fået er ikke officielle, så oplysningen er med forbehold.

Men her er for en sikkerheds skyld lidt info:

- Definitionen på skybrud er, når der falder mindst 15 millimeter regn inden for 30 minutter.

- Kraftig regn er, når der falder over 24 millimeter regn på seks timer eller kortere tid.

Én ting er helt sikker. De fleste steder på Bornholm har det regnet i dag. Til gengæld er mængderne af vandet, der kommer ned fra sluserne fra oven meget forskellig alt efter, hvor på Bornholm man befinder sig.

For eksempel kunne man ved middagstid i Aakirkeby opleve at regnen væltede ned i det meste af en halv time. I samme tidsrum som det i Nexø anførte faldt der 7:23 millimeter. Men da det tager tid at skrive en artikel som denne, så kan Aakirkeby godt være nået op på skybrudsniveau i mellemtiden.

Andre steder på øen småregnede det blot samtidigt. Så bygerne, der falder kan være meget lokale.

Den megen regn kan give oversvømmede veje. Så pas på med at køre for stærkt. Om der er tale om skybrud eller kraftig regn, er ofte svært at vurdere.

Byger - og dermed også skybrud - er generelt svære at forudsige, men meteorologerne ved ofte, hvornår der er gunstige forhold for byger, og hvornår der ikke er det.

Skal du ud i dag? Så tag regntøjet eller paraplyen med.

Ved middagstid blev der i Nexø meldt om en enkelt kælder med vand i. Men det kan ændre sig når folk kommer hjem fra arbejde.