Regnvejr: Varsel gælder stadig

Indtil klokken 18 i dag gælder DMI's varsel om kraftig regn på Bornholm, men til og med i morges er de helt store nedbørsmængder udeblevet.
DMI's varsel om kraftig regn og torden er stadig gældende på Bornholm, men i nat har nedbørsmængderne været beskedne. I morgentimerne ser det umiddelbart ud til, at der er faldet mest regn på Nordlandet. Siden klokken cirka 3 i nat har der været opholdsvejr de fleste steder på Bornholm. Specielt for Bornholm er det dog, at vejret kan arte sig meget forskelligt alt efter, hvor man opholder sig.

Et lavtryk over det vestlige Polen bevæger sig langsomt mod nord og forventes nær Bornholm tirsdag morgen. I løbet af tirsdagen fortsætter lavtrykket meget langsomt mod nordnordøst op mod Gotland.

Lavtrykket er dannet på grænsen mellem meget varm og fugtig luft over Sydøsteuropa og noget køligere luft vestpå. Som konsekvens af disse store kontraster, udvikles lavtrykket ganske meget på deres tur nordpå op mod Danmark.

Når et lavtryk bevæger sig frem mod Danmark sydfra er dets bane og det tilhørende nedbørsområde, sommetider forbundet med ganske stor usikkerhed - det gælder også i dette tilfælde. Blot små ændringer i lavtrykkets eksakte placering kan få stor betydning i forhold til nedbørsmængder og nedbørens geografiske placering. Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt justeret i varslet.


Kilde: DMI