5 mod 5: Viking prøver ny håndboldform af

Mandag aften havde Viking Håndbold for første gang inviteret til five-a-side-håndbold.
Der var masser af mennesker, der var mødt op til five-a-side håndbold i Rønne Idrætshal mandag aften.

Projektet med five-a-side håndbold er et samarbejde mellem DGI og DHF, og her til aften var det så Viking Håndbold, der lagde baner til håndboldspillet.

- Vi blev spurgt af DGI og DHF's 'Bevæg dig for livet', om vi havde lyst til at et inspirationskursus i five-a-side. Det takkede vi ja til. Lige så meget for at vi selv i klubben kan prøve at få gamle og nye spillere i gang igen, siger Kasper Stenbye, formand i Viking Håndbold.

Five-a-side bliver spillet med regler og med en blødere bold. Spillet skal være med til at få flere tidligere håndboldspillere til at gå på banen igen.

- Mange tidligere håndboldspillere savner følelsen af at skyde bolden i mål og have et fællesskab omkring håndbolden. Derfor synes jeg, det er vigtigt, at alle tidligere og nuværende spillere bevarer kontakten til klubberne og bliver i klubberne som aktive, fortæller Bjørn Stubager Hessellund, håndboldkonsulent for Bevæg dig for livet Håndbold.

Og hos en af aftenens five-a-side spillere - og tidligere håndboldspiller som ung - har det nye koncept med fem mod fem potentiale.

- Det er sjovt. Jeg håber, der også er nogle af de andre klubber, der kan trække spillere til, så man potentielt kan få en five-a-side-turnering op at køre. Det kunne være fedt, siger Klaus Dahl.

Holdet i Viking Håndbold træner hver mandag fra 19:30-21:00.