Molslinjen lover ikke en T-foil

Molslinjen vender tilbage til Trafikkontaktrådet indenfor halvanden til to uger for at fortælle om, hvorvidt de vil påsætte en T-foil på færgerne eller ej.
- Vi er positive og vi er alle i samme båd. Bornholmere vil gerne have en god færge og det vil vi naturligvis også gerne levere, forsikrede Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, da han kom ud fra morgenstundens møde i øens Trafikkontaktråd.

På spørgsmålet om, hvornår der så kommer en t-foil på færgerne, lød svaret således:

- Vi har fået en rapport fra Transportministeriet, som indikerer, at der er en effekt på op til 20%, hvis man påsætter en t-foil på færgerne. Det vil vi gerne lige hjem og undersøge nærmere og så vil vi hurtigst muligt vende tilbage, siger Carsten Jensen.

Molslinjens direktør har overfor Trafikkontaktrådet i dag redegjort for, hvorledes rederiet stiller sig overfor Transportministeriets krav om, at Molslinjen skal påsætte en stabiblisator - en såkaldt t-foil - på begge deres hurtigfærger til og fra Bornholm. En t-foil, som skal sikre en sejllads med mindre rystelser og et mindre antal søsyge passagerer.

- Jeg har fuld respekt for, at folk og borgmestereren er utålmodige, men vi har ikke en t-foil liggende i skuffen og det er derfor nogle, som skal produceres først, men - nu skal vi først lige hjem og tale det hele igennem med vores bagland, så vi får truffet den rigtige beslutning på et validt grundlag, siger Carsten Jensen.

I første omgang skal Transportministeriets rapport oversættes til engelsk, således at Molslinjens skibsteknikere kan læse rapporten og dens konklusion.