Ingen undersøgelse af Bornholmslinjens færger

Uenighed om, hvordan en undersøgelse af Bornholmslinjens færger skulle foregå, betyder, at den i dag offentliggjorte undersøgelse kun bygger på litteratur og ikke på data fra færgerne.
I mange måneder har bornholmere og politikere efterspurgt en skibsteknisk undersøgelse af, om Bornholmslinjens færger lever op til den kontrakt, Molslinjen har indgået med staten om sejladsen af Bornholm.

Uenighed om, hvordan en sådan skibsteknisk undersøgelse skulle foregå, har dog betydet, at den i dag offentliggjorte undersøgelse ikke bygger på målinger fra færgerne, men udelukkende på anden litteratur.

Og det er heller ikke sikkert, at der i fremtiden vil blive foretaget undersøgelser ombord på færgerne.

På dagens møde i forligskredsen bag færgeforliget ville transportminister Benny Engelbrecht (S) nemlig ikke love, at der bliver foretaget sådanne undersøgelser i fremtiden.

- Det kan godt være, at vi får brug for at lave nogle yderligere undersøgelser, når først T-foilen er installeret. Det vil vi selvfølgelig tage stilling til, når vi også oplever, hvordan passagererne tager imod den del af det, siger Benny Engelbrecht.