Ingen hjælp fra beskæftigelsesministeren

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard står ikke umiddelbart klar med hjælp til Gert og Marianne Hansen, der er kommet i klemme i pensionsreglerne.
Ægteparret Gert og Marianne Hansen fra Knudsker er kommet i klemme, fordi Marianne Hansens A-kasse udbetalte hendes efterløn for juli måned sidste år nogle dage for sent. Det betød, at Gert Hansen skal betale små fire tusinde kroner af sin pension tilbage. Både A-kassen og Udbetaling Danmark beklager situationen, men siger, at det vil kræve en ændring af reglerne at rette fejlen. Men sådan en ændring er altså ikke lige på trapperne, hvis man spørger ministeren:

- Jeg kan ikke kommentere den konkrete afgørelse, som jeg også kan forstå, at parret har klaget over til Ankestyrelsen. Helt generelt er min holdning, at man selvfølgeligt skal have de penge, man har krav på. Derfor kommer jeg også til at følge udfaldet af denne sag, meddeler beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en mail til TV 2/Bornholm.

Gert Hansen har klaget til Ankestyrelsen om kravet om tilbagebetalingen. Det er den afgørelse ministeren altså først vil vente på.