Grænsekontrol deler vandene

Regeringens forslag om at indføre skærpet grænsekontrol fra Sverige til Danmark får en blandet modtagelse på Bornholm.
Forslaget kommer efter, at to svenske mænd er blevet sigtede for det ene af to nylige bombeanslag i København. Det har fået statsminister Mette Frederiksen, Soc.Dem., til at bebude et kommende lovforslag om blandt andet øget grænsekontrol ved den dansk/svenske grænse.

Men statsministerens partifælle og borgmester på Bornholm er ikke begejstret.

- Det er rigtig ærgerligt. For det giver jo en masse udfordringer. Sidste gang der kom skærpet grænsekontrol, gav det en masse udfordringer for blandt grupperejser og sportsklubber, hvor man hen ad vejen fandt nogle løsninger, som kunne gøre det nemmere, siger borgmester Winni Grosbøll, Socialdemokratiet.

Kommunalbestyrelsesmedlem for Dansk Folkeparti René Danielsson mener tværtimod, at mere grænsekontrol er helt nødvendig.

- Uanset hvad, så kan det være, at der kommer en større gene, end det vi er vant til. Men en nation uden grænser er ikke nogen nation. Og nationens sikkerhed er vigtigere, end at vi skal sidde 10 minutter længere i en bus, siger kommunalbestyrelsesmedlem René Danielsson, Dansk Folkeparti.

Borgmester Winni Grosbøll skal i næste uge mødes med transportminister Benny Engelbrecht. Og her vil hun benytte lejligheden til at drøfte udfordringerne i forbindelse med en kommende grænsekontrol.