Stive regler forhindrer konfirmandindskrivning

Reglerne om opbevaring og udlevering af persondata, har lagt hindringer i vejen for konfirmandindskrivningen i Nexø og Poulsker.
Sognepræst Jens Borg Spliid fra Nexø Kirke, har ikke kunne få udleveret navne og adresser på elever i 7. klasse. Og det giver problemer med indskrivningen af konfirmander.

- Vi er i den lidt prekære situation, at vi har forsøgt at få formidlet ud, hvornår der er konfirmationsindskrivning på østkysten i Poulsker og Nexø sogne. Desværre er det ikke lykkedes at få fat på klasselisterne for de nyligt startede syvende klasser, da det er blevet forbudt at dele den slags oplysninger grundet GDPR-lovgivningen. Vi får mange henvendelser vedrørende konfirmationsforberedelse, og alligevel oplever vi, at mange klager over, at de ikke har hørt noget. Vi har prøvet at tage kontakt til skolen for at komme på besøg i klasserne – uden held, siger Jens Borg Spliid.

Der er konfirmationsindskrivning for Nexø og Poulsker sogne i Nexø Kirke onsdag, d. 28. august, kl. 19.30.

- Hvis dit barn skal konfirmeres i en af de to kirker i 2020, bedes I derfor møde op i kirken denne aften, oplyser sognepræsten i Nexø og Poulsker.

Flere informationer kan findes i kirkebladet for Nexø og Poulsker sogne – eller på kirkens hjemmeside:
www.nexokirke.dk