Kokkene er i gang med forretten på Gudhjem Havn

Hovedkonkurrencen ved kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem er i gang - her er de hemmelige ingredienser.
De fire deltagere i dette års Sol over Gudhjem er gået i gang med forretten, som er den første ret, de skal præsentere for dommerne.

Deltagerne er på forhånd blevet præsenteret for en række produkter, der skal indgå i deres forret, men der er også en mystery box, som deltagerne først er blevet præsenteret for i dag.

Den indeholder makreller fanget ud fra Skagen samt mikrogrønt og friske æg fra Rø Jordbrug, som alle skal indgå i retterne. Derudover er det også muligt at bruge levende krebs fanget på Fyn og muslinger fra Vilsund.

De fire deltagere er Dak Wichangoen fra Kiin Kiin, som også vandt konkurrencen i 2018, Anika Madsen fra Roxie, Gabriel Hedlund fra Vollmers og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot.

Og til at bedømme dem er fire dommere: Claus Meyer fra Meyers, Jesper Koch fra ByKoch, tidl. køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, og deltager i Sol over Gudhjem 2017, Kamila Seidler.