Gasledning: Dato på afgørelse svæver i vinden

Energistyrelsen afviser at give et bud på, hvornår styrelsen kommer med en afgørelse på ansøgningerne fra Nord Stream 2.
Efter allerede at have indsendt to ansøgninger til Energisstyrelsen har Nord Stream 2 den 15. april indsendt en tredje ansøgning til den nye gasledning, selskabet vil anlægge.

I dag blev der afholdt borgermøde om den sidste ansøgning i Rønne. Den 10. juli er der så dansk høringsfrist på den tredje rute. Den 17. juli er der international høringsfrist.

Derefter skal Energistyrelsen vurdere høringssvarene sammen med Nord Stream 2 og selskabets rådgivere.

På dagens borgermøde i Rønne kunne Specialkonsulent Henrik Sulsbrück fra Energistyrelsen dog ikke give et bud på, hvornår styrelsen afgør om Nord Stream 2 kan få tilladelse til at anlægge gasledningen i dansk farvand.

- Jeg kan ikke fortælle, hvornår processen er færdig. Det afhænger af, hvad der kommer ind af svar, og hvordan processen forløber, siger Henrik Sulsbrück.

Sverige, Finland, Tyskland og naturligvis Rusland har allerede givet tilladelse til Nord Stream 2-projektet. Dermed er Danmark det eneste land, som stadig mangler at give tilladelse til anlæggelse af gasledningen.

Nord Stream 2 ejes af den russiske energigigant Gazprom, der er verdens største udvinder af naturgas.