Stor tilslutning til vurderingsdag på kunstmuseet

I omegnen af 300 bornholmere lagde i dag vejen forbi Bornholms Kunstmuseum, da vurderingseksperter fra auktionshuset Bruun Rasmussen besøgte stedet.
Hvad er det værd? Det var dét spørgsmål, rigtig mange bornholmere i dag forsøgte at få svar på, da vurderingseksperter fra Bruun Rasmussen besøgte Bornholms Kunstmuseum.

Godt 300 bornholmere lagde vejen forbi, og ejeren af Hotel Hammersø i Sandvig, Nina Kjær, var en af dem.

Hendes far var selv kunstmaler, og familien kom i sin tid hos den bornholmske maler Oluf Høst.

Hun har derfor fået sin interesse for kunst ind med modermælken, og derfor havde hun også taget lidt af hvert med til dagens arrangement.

- Vi har altid interesseret os for kunst og antikviteter og har i grunden alt for meget stående og hængende, fortæller hun.

Nina Kjær havde blandt andet taget et originalt værk af den jyske kunstner Asger Jorn med. Billedet, mener hun, er et, faderen i sin tid har købt på en auktion, og det var altså alt sammen noget, der er i dén grad fangede eksperternes interesse.

Eksperterne fik vurderet flere end 100 genstande - og flere af dem forlader derfor nu Bornholm sammen med auktionshuset.

Nina Kjærs billede af Asger Jorn blev vurderet til en pris på mellem 20.000 og 25.000 kroner - og det flytter nok også snart hjemmefra.

- Det er ikke et, hvor jeg siger: Dét der, det er vel nok dejligt. Så det går sandsynligvis på auktion, fortæller Nina Kjær.

Du kan se mere fra vurderingsdagen på kunstmuseet i vores nyhedsudsendelse kl. 19.30.