Begyndelsen på påsken

I dag er det palmesøndag, og det er indledningen til påskeugen.
Påskeugen begynder palmesøndag og ender 2. påskedag, kaldes den stille uge, fordi man fra gammel tid har brugt den til at sørge over Jesu død og lidelse

Kristeligt Dagblad skriver om palmesøndag:

Palmesøndag er indledningen til påskeugen, som også kaldes den stille uge i kirkeåret. Søndagen har sit navn fra beretningen om Jesu indtog i Jerusalem. Jesus sad på et æsel og blev modtaget som en konge, og folk stod langs vejen og viftede med palmegrene, deraf navnet palmesøndag. Folkeskaren, der tiljublede Jesus, råbte hosianna, som er et hebraisk hyldestråb, der betyder frels nu.

Forud for indtoget i Jerusalem blev Jesus salvet. Og denne salving regnes som vigtig for forståelsen af Jesus, fordi det er her, han for alvor træder i karakter som Messias (den salvede).

I oldkirken blev dagen fejret med en palmeprocession fra Oliebjerget ind i Jerusalem.

I den katolske kirke fejres palmesøndag med en messe, som indledes med en procession, hvor palmegrene i Danmark oftest buksbom velsignes og uddeles til menigheden, der under sang bærer dem ind i kirken, mens de som folkeskarerne dengang synger hosianna, Davids søn! Velsignet være han, som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det højeste! (Matt. 21 ,9).