Kvindekrisecentret mangler plads

I 2018 og starten af 2019 har det været tydeligt, at Kvindekrisecenter Bornholm mangler plads. De er nødt til at afvise kvinder på grund af pladsmangel.
Tirsdag holdte foreningen bag Kvindekrisecenter Bornholm generalforsamling, hvor man blandt andet så tilbage på 2018. I løbet af sidste år har der boet 25 kvinder og 24 børn på krisecentret. Men der er pladsmangel på centret, hvilket har betydet, at de i 2018 måtte afvise 19 kvinder.

Og i de første måneder af 2019 har pladsmanglen også været tydelig for krisecentret. Her har de måtte afvise 17 kvinder.

Når centret har besøg af det sociale tilsyn, er det et gentagende kritikpunkt, at der er pladsmangel, og at toilet- og badefaciliteterne på centret er utidssvarende. Derfor bliver det anbefalet, at kvindekrisecentret får et større hus, hvor der er private faciliteter for beboerne.

Den vurdering, Kvindekrisecenter Bornholm fik af det sociale tilsyn i 2018, har været den bedste hidtil. Centret får ros for deres tilbud til både kvinderne og børnene på krisecentret. Her er der mulighed for både yoga, juridisk rådgivning, fælles madlavning, gældsrådgivning og meget andet.