DMI lægger farver på vejret

DMIs nye hjemmeside har fået stærk kritik for sin manglende farvelægning af vejrikonerne. Det bliver der nu rettet op på.
En af de ting, som brugerne i høj grad har savnet på dmi.dk, er farver på vejrikonerne. For at imødekomme brugernes ønsker er der derfor lagt farve på sol og skyer, så det bliver hurtigt at afkode, hvornår solen skinner, eller regnen falder.

Det oplyser DMI i en pressemeddelelse.

- Mange af de forslag til forbedringer på dmi.dk, som vi har fået fra brugerne, handler om overblik og ikke mindst fraværet af den gule sol. Vi lytter til de mange gode og værdifulde forslag, og derfor har vores vejrikoner fået et lag farve for at skabe en bedre brugeroplevelse. Solen er kort sagt blevet gul, skyerne grå og regnen blå, forklarer Michael Skelbæk, kommunikationschef på DMI.

En anden ting, som mange brugere har efterspurgt, er det hurtige overblik over vejret mange dage frem i tiden. Derfor tilbydes nu et lokalt femdøgns-overblik, som kan foldes ud med flere detaljer, når man klikker på den enkelte dag.

Der er desuden tilføjet maksimum- og minimumtemperaturer i femdøgnsoverblikket, så det bliver tydeligere, om der for eksempel er risiko for nattefrost. For at understøtte det visuelle overblik introduceres samtidig to grafer med vejret for de kommende mange dage.