Forsker: Afklaring om Nord Stream 2 kommer snart

Der falder snart en beslutning om, hvilken af de to veje omkring Bornholm, som gasrørledningen Nord Stream 2 skal tage, vurderer seniorforsker Hans Mouritzen.
Den går snart ikke meget længere. Danmark kan ikke trække beslutningen om Nord Stream 2's vej rundt om Bornholm meget længere, mener seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, Hans Mouritzen.

Vuderingen kommer, efter at EU-Parlamentet, EU-Kommissionen og EU-landende i aftes blev enige om en aftale, der sidestiller tredjelandes salg af gas med salg af gas inden for EU.

- Nu kommer der en beslutning meget hurtigt, for man har ikke længere noget påskud for ikke at beslutte sig, siger seniorforskeren til Ritzau.

Selv om Nord Stream 2 allerede er i gang med at blive bygget i Østersøen, så mangler Danmark fortsat at tage stilling til, om en del af rørledningen skal løbe igennem dansk territorialfarvand langs den bornholmske kyst.

- Hvis jeg skulle rådgive den danske regering, så skulle den have sagt ja til den sydlige vej for længst. Der er ingen grund til at trække det ud, siger Hans Mouritzen.