Død ræv fundet i Almindingen

Torsdag morgen så Troels Erikstrup en ræv i Almindingen. Ifølge Miljøstyrelsen har ræven været uddød på Bornholm siden midten af 1980'erne.
Da Troels Erikstrup kørte igennem Almindingen i morges, så han en død ræv i vejsiden. Ræven er et særsyn, fordi den ifølge Miljøstyrelsen har været uddød på Bornholm siden midten af 1980'erne, hvor den uddøde på grund af sygdom.

Naturstyrelsen er blevet kontaktet. Det vides ikke, om det er en bornholmsk ræv eller en ræv, der er blevet placeret på Bornholm.

Det har været debatteret, om ræven skulle udsættes på Bornholm igen. I 2016 søgte Danmarks Jægerforbunds kreds 8 på Bornholm tilladelse til at genudsætte ræv på Bornholm. Men Miljøstyrelsen vendte tommelfingeren nedad til ansøgningen.

Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm fortæller til TV 2/Bornholm, at man endnu ikke har været ude at se på ræven. Men før Naturstyrelsen kan beslutte, hvad der skal gøres ved det - hvis man altså fastslår, at det er en ræv, så skal man også i kontakt med Miljøstyrelsen. Ansvaret kan nemlig ligge hos enten Naturstyrelsen eller Miljøstyrelsen.

Det kan være, at dyret skal dna-analyseres for at undersøge, hvor det stammer fra.

Troels Erikstrup har taget billedet.

TV 2/Bornholm lavede i 2015 en serie med naturvejleder Anders Kofoed, der gik "på jagt" efter ræven i den bornholmske natur. Se den via linket.