Gasledning betyder øget aktivitet i lufthavnen

Uanset om Nord Stream lægger sine nyeste gasledning nord eller syd for Bornholm, giver det øget aktivitet i Bornholms Lufthavn.
Det er en glad chef for lufthavnen, der er taget på juleferie i forrige uge. For ikke alene kan man i Bornholms Lufthavn se frem til et år med flere charterflyvninger og øget aktivitet omkring Folkemødet, men gasselskabet Nord Stream er allerede nu begyndt at benytte lufthavnen til helikopterflyvninger.

Nord Stream foretager allerede nu såkaldt "crewchange" til selskabets rørlægningsplatform ude i Østersøen via Bornholms Lufthavn. Flyvningerne bliver varetaget af helikopterfirmaet "Viking". Det personale, der flyves ud til platformen bliver fløjet til Bornholm med DAT.

Så uanset hvilken linjeføring Nord Stream ender op med i farvandet omkring Bornholm, så betyder det allerede nu øget aktivitet i lufthavnen.

En ny charteraktør, der vil flyve direkte til Tyrkiet har også meldt sig på landingsbanen.

I løbet af efteråret blev det annonceret at Folkemødet havde fået SAS som sponsor. Men DAT har taget kampen op. Så i 2019 er der lagt op til rekordmange flyvninger med de to luftfartselskaber, der skal flyve Folkemødegæster til og fra Bornholm.