Mellem Os: Få opskriften på saltstegte sild

Det Levende Køkken i Østermarie havde i dag inviteret Mellem Os inden for til en gang klassisk bornholmsk julemad. Få deres opskrift på saltstegte sild her.
Mellem Os er i disse uger på rundtur i det bornholmske juleland. I denne uge besøger vi Østermarie og Det Levende Køkken, hvor der var julemad på menuen.

Dette er en sammensat opskrift fra Torben Hansen og Mogens Hansen, der er deltagere i Madklub 60+:

Saltstegte sild med bløde løg og sennep.

Saltstegte sild
1. Kør på havnen og køb salte sild.
2. Vand de salte sild ud natten over i 12 til 24 timer.
3. Dyp sildene i rugmel.
4. Steg sildene på panden til de er faste.
5. Giv sildene hvile, når de er færdigstegte.
6. Sæt sildene i ovnen, så de holder varmen inden servering.

- Det er et spørgsmål om at komme ned på havnen, købe en spand saltstegte sild, vande dem ud natten over i 12 til 24 timer og så på panden, fortæller Torben Hansen.

Løg
1. Skær 1 kilo løg ud.
2. Steg løgene på panden i 20 til 30 minutter.

- Der skal omhu til, så det er et spørgsmål om at skære dem korrekt og give dem den korrekte varme. Et kilo løg tager et sted mellem 20 og 30 minutter, fortæller Torben Hansen.

Sennep.
1. Rør sennep og farin sammen.

- Hemmeligheden er en portion godt med sennep og så lidt farin i den rette mængde. Så bliver det en god bornholmersennep, fortæller Torben Hansen.

Server de saltstegte sild med champignon og bacon.

Se Mellem os i aften efter nyhederne 19.30, hvor du blandt andet kan blive klogere på Madklubben 60+ og Det Levende Køkken.