Næste udsendelse: 19:44 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 19:3019.30Nyheder
 • 19:44Vejret i morgen (G)
 • 19:45Fantastiske fællesskaberHvem skal vinde titlen som bornholms mest fantastiske fællesskab? Udover æren er der intet mindre end 100.000 kroner på højkant, når vi kårer en vinder i årets Fantastiske Fællesskaber live fra Domen i Allinge.
 • 20:30Mellem os Den bornholmske forfatterinde Pernille T. Boldemann er aktuel med sin børnebog Stjerneglaneren. I Mellem Os fortæller hun mere om bogen. Mellem Os får også besøg af Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm, der skal forklare lidt mere om succesen bag Royal Run, som kommer til Bornholm igen i 2020.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00Helt ærligt - hvilket brokvarter er mest hipt? (8)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 21:20Livet på landet - 49.000 skrabehøner49.000 høner! Så mange skrabehøner bor i staldene på Møllebækgaard i Glumsø. Livet på Landet besøger hønerne og deres ejer Hans Henrik Larsen på en dag, hvor fjerkræskonsulenten kommer på besøg og hvor en af fodersiloerne skal flyttes. Produceret i år 2015.
 • 21:50Stoltzes Naturperler - Bobbe Å (G)Michael Stolze viser os vejen ad dramatiske skrænter ved Bobbe Å, hvor den sjældne bregne, Rundfinnet radeløv, gror. I åen finder han også vandmyrelarve.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:15Fantastiske fællesskaber (G)Hvem skal vinde titlen som bornholms mest fantastiske fællesskab? Udover æren er der intet mindre end 100.000 kroner på højkant, når vi kårer en vinder i årets Fantastiske Fællesskaber live fra Domen i Allinge.
 • 22:55Mellem os (G)Den bornholmske forfatterinde Pernille T. Boldemann er aktuel med sin børnebog Stjerneglaneren. I Mellem Os fortæller hun mere om bogen. Mellem Os får også besøg af Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm, der skal forklare lidt mere om succesen bag Royal Run, som kommer til Bornholm igen i 2020.
 • 23:25Helt ærligt - hvilket brokvarter er mest hipt? (8) (G)Hvem er vi, alle os der bor i Hovedstadsregionen? Hvordan har vi det med maden, trafikken, motion, med jyske tilflyttere og i det hele taget med hinanden?
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Fantastiske fællesskaber (G)Hvem skal vinde titlen som bornholms mest fantastiske fællesskab? Udover æren er der intet mindre end 100.000 kroner på højkant, når vi kårer en vinder i årets Fantastiske Fællesskaber live fra Domen i Allinge.
 • 00:55Mellem os (G)Den bornholmske forfatterinde Pernille T. Boldemann er aktuel med sin børnebog Stjerneglaneren. I Mellem Os fortæller hun mere om bogen. Mellem Os får også besøg af Flemming Torsten Sørensen fra DGI Bornholm, der skal forklare lidt mere om succesen bag Royal Run, som kommer til Bornholm igen i 2020.
 • 01:25Livet på landet - 49.000 skrabehøner (G)49.000 høner! Så mange skrabehøner bor i staldene på Møllebækgaard i Glumsø. Livet på Landet besøger hønerne og deres ejer Hans Henrik Larsen på en dag, hvor fjerkræskonsulenten kommer på besøg og hvor en af fodersiloerne skal flyttes. Produceret i år 2015.
 • 01:50Midtvejsvalg (G)
 • 03:05Helt i fisk - På prøve med flue (G)Et ønske fra Helt i Fisk-drengene var at prøve at fiske med flue. Den elegante og noble fiskeform er dog noget af en udfordring for især én af drengene. Tag med til Stenbrudssøen i Nexø og se, hvordan det går.
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vaskebjørn (G)I dag skal vaskebjørnene i Aqua fodres. De skal ha en regnbueørred som ved en fejl er endt i et af parkens bassiner. Vi skal se om odderungen Olivia har lært at fange levende fisk - og prøve om vi kan lokke hende på vægten.
 • 04:30Nationalpark Thy (17:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Lars Goldschmidt (G)Lars Goldschmidt er nok mest kendt fra forretningsverdenen, men hans baggrund er ude på venstrefløjen i dansk politik. Arbejde har altid fyldt rigtigt meget i hans liv, men nu er der også blevet tid og lyst til at hugge skulpturer i granit og renovere have og hus. Lars Goldschmidt er tilflytter, og han er overbevist om, at Bornholms fremtid ser lys ud - og at det er vigtigt at fokusere på alt det gode Bornholm har at byde på.

Snorrebakkensagen: Kritisk medarbejder fritstillet

Den medarbejder, der flere gange gjorde ledelsen opmærksom på, at der var noget galt med håndteringen af Snorrebakke-projektet, har måttet forlade sin stilling ved BRK.
16 års ansættelse ved Bornholms Regionskommune.

Det var, hvad det kunne blive til for den medarbejder, der flere gange i løbet af Snorrebakke-projektet påpegede, at flere ting ikke foregik efter bogen.

Det fremgår af en mail, som den pågældende medarbejder sendte til kommunalbestyrelsen og direktionen forud for kommunalbestyrelsens møde sidste torsdag, og som TV 2/Bornholm er kommet i besiddelse af.

Af mailen fremgår det, at medarbejderen selv havde bedt om at blive omplaceret, da samarbejdet med hans nærmeste leder ikke længere fungerede - bl.a. som følge af forløbet omkring netop Snorrebakkeprojektet.

Dét ønske ville kommunen ikke imødekomme, og i stedet blev han fritstillet.

Sagde fra på flere områder
Af den aktindsigt, TV 2/Bornholm fik i sagen tilbage i foråret ses det, at der er tale om selvsamme medarbejder, der bl.a. satte spørgsmålstegn ved den måde, den ansvarlige leder indhentede håndværkstilbudene på.

Noget, det eksterne revisionsfirma BDO sidenhen bekræftede, var foregået i strid med loven på området i et af tilfældene.

Ifølge medarbejderen selv var det dog ikke udelukkende i forhold til udbuddene, at vedkommende sagde fra.

- Som I alle ved, har vi det sidste års tid været udfordret med at komme igennem med nødvendige, lovmæssige tiltag og den forventede økonomi i forbindelse med projekt Snorrebakken. At projektet også har været ramt af andre udfordringer, har vi i gruppen været meget uforstående overfor, da det absolut ikke tidligere har været normal praksis i afdelingen, lyder det fra den nu tidligere medarbejder, der tilføjer:

- Vi har i flere ledelseslag hen over efteråret 2018 argumenteret for både lovligheden med hensyn til indeklimaet, men også i måden, hvorpå projektet er blevet håndteret - sidst men ikke mindst også udbudsdelen.

Et hårdt og opslidende år
Dermed tegner der sig altså et billede af, at kommunens ledelse flere gange undervejs blev gjort opmærksom på, at der var noget galt med Snorrebakkeprojektet. Og at forløbet altså i sidste instans var med til at tvinge den medarbejder, der løbende havde gjort opmærksom på problemerne, væk fra sin arbejdsplads gennem 16 år.

- Allerede i foråret 2019 kom vi fra gulvet med en redegørelse til direktionen om den manglende fremdrift i projektet, samt hvilke krav og regler vi er stillet overfor i forbindelse med kommunale tilbud/udbud. (...) BDO-rapporten - selvom den ikke belyser det fulde projekt, men kun økonomien frem til, at projektet blev stoppet - giver helt de samme fortolkninger til udbudshåndtering, som vi allerede havde redegjort for.

- Det har været et hårdt og opslidende år, men det er alligevel med vemod i sindet, at jeg i dag vil orientere jer om, at jeg har bedt min ledelse om at blive fritstillet. (...) Inden dette har jeg ad to omgange forsøgt og spurgt ind til en mulig omrokade (...), hvilket direktionen ikke har ønsket at afstedkomme.

TV 2/Bornholm har i dag været i kontakt med den nu fritstillede medarbejder og dennes fagforening. De ønsker dog ikke at udtale sig.

TV 2/Bornholm ville desuden gerne have spurgt kommunens ledelse, om den ikke har følt en vis forpligtelse til at hjælpe den medarbejder, der altså løbende har påpeget flere af de fejl og lovbrud i sagen, som nu efterforskes af politiet, videre i organisationen. Her lyder svaret dog, at man ikke udtaler sig om personalesager.

Aktuelle programmer på Play