Næste udsendelse: 22:45 Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 22:20Christiansø i 70’erne og 80’erne - Soldaterhyttens nye tag (G)I en påske i starten af 1990’erne drager Nexøs tidligere – nu afdøde - borgmester til Christiansø for at hjælpe med at lægge nyt tag på en soldaterhytte. Det går hyggeligt for sig med håndbajere og en lille dram. Hans Sachs, der er opvokset på Christiansø fortæller ind over de billeder, der er taget af taglægningen med Preben Holm Jensens kamera.
 • 22:45Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)Vi møder præsten i hjemmet, i sognet og i kirken og taler om egne og om kirkens traditioner i julen. I dag besøger vi Ulla Skou, præst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne.
 • 23:05Mellem os (G)
 • 23:30Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 00:15Christiansø i 70’erne og 80’erne - Soldaterhyttens nye tag (G)I en påske i starten af 1990’erne drager Nexøs tidligere – nu afdøde - borgmester til Christiansø for at hjælpe med at lægge nyt tag på en soldaterhytte. Det går hyggeligt for sig med håndbajere og en lille dram. Hans Sachs, der er opvokset på Christiansø fortæller ind over de billeder, der er taget af taglægningen med Preben Holm Jensens kamera.
 • 00:40Min jul, mit sogn og min kirke - Ulla Skou (G)Vi møder præsten i hjemmet, i sognet og i kirken og taler om egne og om kirkens traditioner i julen. I dag besøger vi Ulla Skou, præst i Skt. Nicolai Kirke i Rønne.
 • 01:00Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:30Nationalpark Thy (47:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:55Bornholm knokler - Frivillig i genbrugsbutik (G)Genbrug er stort på Bornholm, og vi er taget et smut i IM Genbrug i Rønne, hvor vi kommer bag disken, i tøjrummet og kigger lidt på alt det loppeguld, der ryger igennem sådan en butik.
 • 02:25Månedens foredrag - Holger Fuglsang-Damgaard (G)
 • 03:20Bornholm knokler - Dyrlæge (G)Dyr fascinerer og blankt indrømmet - de små hvalpe i programmet ligger også højt på nuttetheds-barometret. Der er dog meget langt fra at vaccinere små hårbolde til at presse en analkirtel på en lille hund ved navn Silke. Alt dette og mere til, kaster vi os over i denne omgang Bornholm Knokler som dyrlæge.
 • 04:00Vild Med Dyr - Cuba krok (G)I dagens Vild med dyr skal der pudses vinduer i anlægget hos en af verdens mest aggressive krokodiller. De 20 tæppepythonslanger i Slangetemplet skal fodres og tilses - og så skal vi besøge nogle af de unge og meget nuttede beboere i Regnskoven - nemlig næsebjørnsungerne.
 • 04:30Nationalpark Thy (41:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Lars Bitsch (G)Lars Bitsch er tidligere skolelærer. Han er oprindeligt fra København men flyttede til Svaneke i 1975. Og her har han tænkt sig at blive. I sin pensionisttid laver han teater og leder svampeture på Bornholm. Lars Bitsch er et meget aktivt menneske, og han elsker at være i den bornholmske natur.

BRK ser på endnu et muligt lovbrud på Snorrebakken

Har administrationen i Bornholms Regionskommune brugt ulovlige metoder til at øge det utilstrækkelige anlægsbudget for Snorrebakke-projektet? Det er Bornholms Regionskommune nu ved at få undersøgt.
Har styregruppen for Snorrebakke-projektet med kommunaldirektør Johannes Nilsson i formandsstolen på ulovlig vis jongleret rundt med kommunale budgetter for at lappe de økonomiske huller på Snorrebakken?

Hvis man nærlæser dokumenterne i sagen, kunne det godt se sådan ud. Og derfor er det altså et spørgsmål, Bornholms Regionskommune nu er ved at komme til bunds i.

Problemet i denne del af forløbet omkring Snorrebakken er, at det af dokumenter fra sagen fremgår, at projektets styregruppe - med kommunaldirektør Johannes Nilsson i spidsen - i januar i år besluttede at hente mere end 1,5 mio. kr. i Ejendomsservice og IT-afdelingens driftskonti for at aflaste Snorrebakke-projektets bevilligede budget på 7,6 mio. kr.

Og at man gjorde det uden at spørge kommunalbestyrelsen om lov.

Altså udvidede styregruppen det bevilligede anlægsbudget fra 7,6 mio kr. til mere end 9 mio. kr. uden politikernes vidende.

Og det kan ifølge Per Nikolaj Bukh, professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, være yderst problematisk - og ikke mindst ulovligt.

- Hvis man har gjort det bevidst, er det en alvorlig tjenesteforsømmelse. Man kan jo godt ved et uheld komme til at gøre det, altså svarende til hvis du får hævet nogle penge på en forkert konto. Og så er det jo selvfølgelig undskyldeligt, og så ligeså snart, man bliver opmærksom på det, så skal man jo forelægge det for politikerne med henblik på at få det bragt i orden, siger Per Nikolaj Bukh og tilføjer:

- Hvis man har gjort det bevidst, er det selvfølgelig alvorligt. Og hvis man så ydermere har gjort det bevidst og har forsøgt at skjule det for politikerne, jamen så er vi jo ovre i den boldgade, der hedder, at man foreholder politikerne information - og det vil være helt usædvanligt og uhørt, hvis man gør det. Og også ulovligt.

Undersøgelse i gang
Kommunaldirektør Johannes Nilsson har ved flere lejligheder understreget, at han og resten af administrationen ikke var bekendt med, at anlægsbudgettet ikke hang sammen, før kommunen trak i nødbremsen i marts måned.

I mandags udtalte han fx følgende til TV 2/Bornholm:

- Vi har haft meget fokus på budgettet og indtil meget, meget sent i processen, har vi faktisk følt og meget overbeviste om, at vi kunne løse opgaven for det budget, der var.

Men hvorfor har han så godkendt, at man fra administrationen side allerede tilbage i januar gik ud og "aflastede det bevilligede anlægsbudget" ved at hente ekstra penge andre steder i kommunen?

Det var ét af de spørgsmål, TV 2/Bornholm gerne ville have stillet kommunaldirektøren i dag.

Han ønsker dog ikke at kommentere på sagen, men henviser til den eksterne undersøgelse, kommunen allerede har sat i gang, som altså også dækker over denne del af sagen.

Og ifølge professor Per Nikolaj Bukh, så lyder det under alle omstændigheder som en god idé også at få undersøgt dette aspekt af sagen nærmere.

- Det er jo meget parallelt til den her københavnske fortovsordning, som Bech Bruun (Advokatfirma, red.) har undersøgt, og som også har kørt i medierne, og hvor der var nogle embedsmænd, der forvaltede alvorligt og burde have vidst, at det, man gjorde, var ulovligt. Og det blev to direktører så fyret på, siger han.

- Så du mener, det giver mening at få undersøgt?

- Ja, det vil det gøre som minimum for at vurdere, om der har været et tjenesteligt ansvar, og for at se, om der er nogle medarbejdere, der ikke allerede er fratrådt, der har haft et ansvar.

Aktuelle programmer på Play