Næste udsendelse: 23:25 Fangstgaranti 3: Gratis Fiskeri (G)

TV i dag

 • 23:00Mellem os (G)Knæk Cancer-ugen er i gang, og i den forbindelse får vi besøg af psykolog hos Kræftrådgivningen i Rønne, Caroline Lind Pedersen. Med sig har hun en kræftramt familie, der skal fortælle om weekendtilbud for kræftramte familier. Derudover får vi besøg af Majken Møller og hendes mand, Pieter Theron, som fortæller om Majkens svære kræftkamp.
 • 23:25Fangstgaranti 3: Gratis Fiskeri (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag undersøger holdet, om fiskeriet er godt i nogle af landets mange gratis fiskevande.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Naturprogrammet EKKO tager i oktober udgangspunkt i strandkanten og følger en flok skoleelever på tangjagt, ser nærmere på havbænkebidderen og nogle af de vadefugle, der fylder depoterne op i de energirige tangdynger. Der er også et strandet marsvin, en aflivning af af en skadet gråsæl og en stor flok aftenfalke i programmet.
 • 00:50Mellem os (G)Knæk Cancer-ugen er i gang, og i den forbindelse får vi besøg af psykolog hos Kræftrådgivningen i Rønne, Caroline Lind Pedersen. Med sig har hun en kræftramt familie, der skal fortælle om weekendtilbud for kræftramte familier. Derudover får vi besøg af Majken Møller og hendes mand, Pieter Theron, som fortæller om Majkens svære kræftkamp.
 • 01:20Krimimessen: Helle Vincentz (G)Helle Vincentz debuterede som krimiforfatter med romanen "Den afrikanske Jomfru" i 2011. Hun er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Lone Knuthsen Silberbrandt fra TV2 Lorry.
 • 01:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 02:00Helt i fisk - På tur i putten (G)Put'n'take-fiskeri er populært, men også, lidt kækt sagt, lystfiskerens kravlegård. Holdet skal i dag prøve at fange en regnbueørred, og det er ikke bare at smide et blink ud og hive ind. Put'n'take-fiskeri er også konkurrencefiskeri som mange dyrker med bl.a. en meget speciel agn.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Leif Davidsen (G)Forfatter Leif Davidsen fortæller om sin spændingsroman "Djævelen i hullet".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Tåsinge, Sorø, Ribe, Thyborøn, Rebbild og Rønne.
 • 04:00Vild Med Dyr - Blæksprutte (G)Blæksprutten er ekspert i at gemme sig både for bytte og fjende. Anna Louise Tranæs Didriksen er med når Kattegatcentrets ottearmede blæksprutte får en krabbe til frokost.
 • 04:30Nationalpark Thy (38:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.

Død ræv fundet i Almindingen

Torsdag morgen så Troels Erikstrup en ræv i Almindingen. Ifølge Miljøstyrelsen har ræven været uddød på Bornholm siden midten af 1980'erne.
Da Troels Erikstrup kørte igennem Almindingen i morges, så han en død ræv i vejsiden. Ræven er et særsyn, fordi den ifølge Miljøstyrelsen har været uddød på Bornholm siden midten af 1980'erne, hvor den uddøde på grund af sygdom.

Naturstyrelsen er blevet kontaktet. Det vides ikke, om det er en bornholmsk ræv eller en ræv, der er blevet placeret på Bornholm.

Det har været debatteret, om ræven skulle udsættes på Bornholm igen. I 2016 søgte Danmarks Jægerforbunds kreds 8 på Bornholm tilladelse til at genudsætte ræv på Bornholm. Men Miljøstyrelsen vendte tommelfingeren nedad til ansøgningen.

Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm fortæller til TV 2/Bornholm, at man endnu ikke har været ude at se på ræven. Men før Naturstyrelsen kan beslutte, hvad der skal gøres ved det - hvis man altså fastslår, at det er en ræv, så skal man også i kontakt med Miljøstyrelsen. Ansvaret kan nemlig ligge hos enten Naturstyrelsen eller Miljøstyrelsen.

Det kan være, at dyret skal dna-analyseres for at undersøge, hvor det stammer fra.

Troels Erikstrup har taget billedet.

TV 2/Bornholm lavede i 2015 en serie med naturvejleder Anders Kofoed, der gik "på jagt" efter ræven i den bornholmske natur. Se den via linket.

Aktuelle programmer på Play