Næste udsendelse: 21:30 Portrætter Punkt for Punkt (9:14)

TV i dag

 • 21:00Drømmejobbet - FrisørLeonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
 • 21:30Portrætter Punkt for Punkt (9:14)Portrætserie hvor nordjyder fortæller om deres livs specielle punkter. Med i dette program er Tine Fenger Thomsen
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Musikhjørnet med Strangers on a Train (G)Strangers on a Train er et københavnsk baseret ensemble med nogle år på bagen, som i efteråret 2018 udgav deres anden LP, The End is Nigh but the Night is Young på Celebration Records. Strangers on a Trains musik trækker på inspirationer fra både sømandsviser, tysk og fransk cabaret, amerikansk vaudeville, centraleuropæisk folk og argentinsk tango; alligevel er udtrykket særdeles originalt. Bandet tager i øvrigt navn fra Alfred Hitchcock-filmen af samme navn fra 1951. Den nye plade, som er overvejende akustisk, blev indspillet i Heyman Studios med Christian Heyman bag pulten, ud fra ønsket om en lave en så autentisk og first take-orienteret plade som muligt.
 • 22:25Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 22:50Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
 • 23:30Drømmejobbet - Frisør (G)Leonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
 • 00:40Bornholm knokler - Victor Vask (G)Der knokles på livet løs på øens store vaskeri, og det, selvom det er en sløv periode. Der er vaskemaskiner på størrelse med biler, og så er der rigeligt at knokle med, fra tøjet kommer ind i den ene ende og ud i den anden.
 • 01:20Drømmejobbet - Frisør (G)Leonora Grigat har altid drømt om et job i skønhedsbranchen, så hun kom i lære som kosmetolog. Men make-up hylden var lige begrænset nok for Leonora - hun ville have håret med. Og som 20-årig er hun nu på den helt rette hylde som frisørelev.
 • 01:50Bornholm knokler - Fru Petersen (G)Den landskendte kagecafé er et smut tilbage i tiden. I dette afsnit af Bornholm Knokler bliver der bagt til den store guldmedalje, når vi kommer med i køkkenet hos kagebager Kit Wisweh.
 • 02:30Mens du sover (7:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Rune Skuym-Nielsen (G)Journalist Rune Skyum-Nielsen fortæller om sin portrætbog om Jakob Ejersbo "Jakob var her".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Viborg, Sorø, Dybbøl, Nørresundby, Bagenkop og Nykøbing Sjælland.
 • 04:00Vild Med Dyr - Ræve (G)I Vild Med Dyr skal vi med Anna Louise Tranæs Didriksen ud og fodre rævene i Skandinavisk Dyrepark.
 • 04:30Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.

Unge bornholmske piger sælger seksuelle ydelser

For en gruppe unge, bornholmske piger, er det helt normalt at sælge seksuelle ydelser for materielle ting. Fænomenet betegnes gråzoneprostitution og er ikke nyt
Øl, cigaretter og mobiltelefoner er noget af det unge bornholmske piger kan få som betaling, når de giver seksuelle ydelser til ældre fyre. Det kaldes gråzoneprostitution, og det er set før, forklarer Regionskommunens Børne - og familiechef.

- Det er ikke noget nyt problem og hvert fald ikke et accellerende problem. Men det er et problem, som vi har fået øje på, og som vi bliver mere og mere bevidste om, også fordi det er meget unge piger, der er med i det, forklarer Regionskommunens Børne - og familiechef, Vibeke Juel Blem.

Pigerne kan være så unge som 12-13 år, når de modtager betaling fra mænd i tyverne. Familicenter Bornholm anslår, at det drejer sig om omkring to håndfulde unge piger, og det er faktisk ikke penge de mangler men helt andre ting.

- Det er ofte piger, som har brug for anerkendelse, som ikke har det godt, som måske ikke kommer frem til skolen hver dag, forklarer Børne - og familiechef, Vibeke Juel Blem.

Den beskrivelse vækker genklang på gaden i Rønne.

- Det er fordi, så har man måske set yngre piger stå og ryge og sammen med ældre fyre, hvor jeg kunne forestille mig, at fyrene går ind og køber smøger til dem. De føler sig måske lidt ældre ved at være sammen med ældre fyre, siger Rebekka Dam, studerende ved STX.

- Jeg tror, at det der er sket er at alderen for, hvornår man begynder på alle de her ting, den er virkelig blevet lav. Der er virkelig mange, der starter med at gå i byen og alt muligt som rigtig unge, siger Signe Lund, studerende ved STX.

Byttehandlerne vil ofte foregå i lukkede kredse med grupper af piger og mænd, som har en relation til hinanden. Når kommunens gademedarbejdere har mødt nogle af de unge piger, har de svært ved at se, at der skulle være noget problematisk ved byttehandlerne.

- Pigerne opfatter ikke, at det er prostitution, de synes, at de gør det frivilligt, og at det er en ganske naturlig ting, i den relation de har til de mænd, forklarer Børne - og familiechef, Vibeke Juel Blem.

Kommunen opfordrer til at forældre holder ekstra øje med deres børn.

- Som forælder skal man være meget opmærksom på om ens barn skifter vennekredsen ud, får nyt tøj, nye ting eller i det hele taget opfører sig anderledes end tidligere.

Hvis man har mistanke om at ens barn har problemer, kan man kontakte SSP eller kommunens skoledagtilbuds-rådgivere.Aktuelle programmer på Play