Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Qvitzau: En mand med sine meningers mod

Det er indflydelsesrig politiker og en mand med sine meningers mod, der forlader bornholmsk politik, når Bjarne Kristiansen siger stop. Det fortæller Dan Qvitzau, chefredaktør for Bornholms Tidende.
Den 19. november siger bornholmsk politik farvel til en markant skikkelse, når den tidligere borgmester Bjarne Kristiansen forlader kommunalpolitik.

Det fortæller chefredaktøren for Bornholms Tidende, Dan Qvitzau.

- Han er en politiker, der har været utrolig indflydelsesrig, han har sine meningers mod, og så har han nydt stor popularitet gennem sin karriere, lyder det fra Dan Qvitzau.

Det sås både under Bjarne Kristiansens tid som borgmester i Hasle og ved det første valg til én samlet kommunalbestyrelse i 2002.

Ved valget den 20. november 2001 fik han 58,4 procent af de personlige stemmer, hvilket gjorde ham til den politiker i Danmark med størst stemmeandel.

Og ved valget til den første kommunalbestyrelse i 2002 stemte hver fjerde stemmeberettigede bornholmer på ham. Det gav listen 9 mandater, men til manges overraskelse ikke borgmesterposten.

- Ved de valg var det helt tydeligt personen Bjarne Kristiansen, langt mere end den liste han stillede op for, der fik vælgerne opbakning, lyder det fra Dan Qvitzau.

Borgerlistens nuværende formand Niels Plum vil ved en generalforsamling på mandag indstille til, at listen nedlægger sig selv.

Borgerlisten opstod i slutningen af 80'erne, efter at den senere borgmester i Hasle, Birgit Rasmussen, havde forladt Socialdemokratiet.

Aktuelle programmer på Play