Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Gæstesejlere skal have flere penge op af lommen

Når gæstesejlere næste år kommer til en bornholmsk havn, så bliver det dyrere end tidligere. Det sker som en del af budgetforliget.
I morgen er der møde i Natur- og miljøudvalget, og her skal udvalget blandt andet vedtage nye takster for de bornholmske havne.

Gæstesejlerne er dem, der har udsigt til den højeste prisstigning per døgn i en bornholmsk havn. Stigningen lyder på 7,4 procent, mens prisen stiger med 2,4 procent for fastliggere.

Eksempelvis vil en gæstesejler med en båd på mellem syv og ti meter skulle slippe 213 kroner i døgnet fra næste år mod 198 kroner i år.

Formelt set bliver det nye forslag til takster først drøftet i morgen, men formand for Natur- og miljøudvalget, Leif Olsen fortæller til TV 2/Bornholm, at de nye takstforslag forventes at blive stemt igennem.

Aktuelle programmer på Play