Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Hjertestartere rundt i landet skal tilbagekaldes

Lægemiddelstyrelsen har afgjort, at 336 hjertestartere af mærket Telefunken skal tilbagetrækkes på grund af manglende certifikater. Det skriver Ingeniøren.
Der kommer til at mangle 336 hjertestartere rundt om i landet. 336 hjertestartere af mærket Telefunken skal nemlig tilbagetrækkes, fordi fabrikanten ikke har de nødvendige CE-certifikater. Det skriver Ingeniøren.

CE-certifikater er en garanti for, at EU-lovgivning er blevet overholdt.

Ingeniøren skriver, at Lægemiddelstyrelsen ikke har modtaget indberetninger om fejl, svigt og mangler på det pågældende udstyr.

På Bornholm er der 226 hjertestartere, men det har i dag ikke været muligt at få afklaring på, om nogle af de bornholmske hjertestartere skal tilbagetrækkes.

Billedet er fra 2017 og viser en bornholmsk hjertestarter i mærket Telefunken.

Aktuelle programmer på Play