Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Tilflytterarrangement i Melsted

Cirka 60 af de nyeste bornholmere kunne i dag blive klogere på øens foreninger og høre om idrætsmulighederne på deres nye hjemø
Gaarden i Melsted lagde lokaler til årets fjerde og sidste tilflytterarrangement, hvor tilflyttere bliver budt behørigt velkommen og kan dele tilflytterhistorier med hinanden.

Tilflytterarrangementerne er et tiltag, som udspringer af kommunalbestyrelsens strategi om, at vi skal være 42.000 bornholmere i 2028. Siden årsskiftet har kommunens Tilflytterservice blandt andet sendt velkomstbrev fra borgmesteren ud til alle over 18 år, som er flyttet til øen i år. Ligeledes har hver ny husstand også mulighed for at hente en velkomstpakke i Borgerservice i Rønne, som indeholder to rabatkuponer, en bog samt relevant informationsmateriale.

Ifølge Bornholms Regionskommune er antallet af tilflyttere generelt steget de sidste år. Det skønnes, at der i år er omkring 1700 personer, der har valgt at flytte til øen. Samtidig er antallet af fraflyttere faldet siden 2015.

Aktuelle programmer på Play