Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Investorer forsøger at redde Hallegård

Flere investorer søsætter redningsplan, så både slagteriet og gårdbutikken Hallegård kan overleve. Jørgen Toft Christensen skal være hjørnesten i den fremtidige drift.
Der er tomt på parkeringspladsen ved Hallegård på Østbornholm. Kunderne er væk, fordi driftselskabet bag Hallegård er blevet begæret konkurs.

Men lørdag formiddag er den alvorlige nedtur vendt til optur, da flere investorer nu melder sig på banen og søsætter en redningsplan, så Hallegård - både slagteriet og gårdbutikken - kan overleve.

- Vi er absolut på vej ind i at prøve at lave en redningsplan med Jørgen Toft Christensen som krumtap, fortæller Lars Brammer, der er bestyrelsesformand for Hallegård Slagtehus Aps.

Dét selskab er ikke direkte berørt af den konkursbegæring, som er blevet indgivet mod Hallegårds driftsselskab.

Lørdag formiddag holdt slagtehuset generalforsamling, og i den forbindelse blev situationen med konkursbegæringen i driftsselskabet vendt. Enden på mødet blev, at der i slagteriets ejerkreds var opbakning til at forsøge at redde hele Hallegård.

- Der er nogle aktionærer, der har tilkendegivet, at de godt vil være finansielt med til at lave en redningsplan for hele Hallegård-driften, siger Lars Brammer.

Bestyrelsesformanden bekræfter, at der i ejerkredsen i slagtehuset er flere interesserede investorer, men for nuværende kan han ikke sætte tal på antallet af interesserede.

- Det er nok mest filantropi. Det er nok et spørgsmål om, at vi synes, at Hallegård har bidraget med så meget positivt til Bornholm, og alle der har en relation til Bornholm, de kender Hallegård, siger Lars Brammer.

Lige nu afventer de interesserede investorer, at den kurator, som skal realiserede aktiverne i driftsselskabet, får gjort op hvad det eventuelt vil koste at overtage aktiverne. Ifølge Lars Brammer er det svært at sige noget konkret om tidshorisonten, men er kuratoren hurtig på aftrækkeren, så kan redningsplanen søsættes ganske snart. Nogle uger går der nok i hvert fald, siger Lars Brammer.

- Jeg har selv et meget stort ønske om, at jeg ikke har været på Hallegård og købe gode spegepølser for sidste gang, siger Lars Brammer, der i øvrigt ikke vil afvise, at han selv ender med at investere penge i at redde Hallegård.

Jørgen Toft Christensen har ikke ønsket at stille op til interview i dag lørdag. Det er folkene bag Kadeau der har indgivet en konkursbegæring mod Hallegårds driftselskab.

Aktuelle programmer på Play