Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Rovfugleshow: Jeg er overvældet

Frivillige hjalp i dag til med at anlægge en fuglesti hos Bornholms Rovfugleshow. Fremmødet var højere end forventet, og det vækker glæde hos den daglige leder.
90 frivillige blev i dag sat i gang med arbejdet hos Bornholms Rovfugleshow.

Der skulle bygges en fuglesti, og daglige leder Louise Ramstrup var meget tilfreds med fremmødet.

- Jeg er overvældet. Virkelig overvældet. Man bliver helt rørt over hvor mange, der vil hjælpe til her på stedet. Det er helt fantastisk, siger Louise Ramstrup.

Hun forklarer, hvad en fuglesti er.

- Det er en håndboldgolfbane, der skal bruges til sommer. Udover at være en udfordring til deltagerne og deres familier, så bliver det også en del af vores udendørs udstilling.

Og de mange fremmødte, der mødte op for at hjælpe med fuglestien har banet vejen for at realisere endnu flere projekter.

- Mit mål var faktisk 30 frivillige, men vi blev lige lidt flere. Derfor måtte jeg lige finde ud, af hvilke drømme vi har her på stedet. Så var det en sø poppede op. En sø på forevisningspladsen har vi drømt om mange gange, men det har været for stor en mundfuld. Nu gør vi det i dag.

Louise Ramstrup og de frivillige nåede både i mål med søen og fuglestien i løbet af dagen.

Aktuelle programmer på Play