Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

DEMO hjælper unges projekter på vej

Foreningen Folkemødet starter fra januar projektværkstedet DEMO op. Det skal hjælpe unge i alderen 16-30 år med at realisere projekter, de går og tumler med.
Frokostpausen på Campus Bornholm startede i dag med høj musik og gratis juice til de studerende. Folkene bag det nye projektværksted, DEMO, var nemlig forbi for at gøre opmærksom på, at unge i alderen 16-30 år fra næste år har mulighed for at realisere de projekter, man måske har i støbeskeen.

DEMO er et fællesskab under Foreningen Folkemødet, og det er støttet af Tuborgfondet.

- Det her handler om det samfund, vi lever i, og demokratiet og Folkemødet hænger uløseligt sammen, og derfor hænger det også uløseligt sammen, at vi har en ambition om at sikre den næste generation af demokratisk dannede borgere, siger Mads Akselbo Holm, der er direktør i Foreningen Folkemødet.

En af ambassadørerne fra DEMO er Aslak Gärtner, der for fire år siden startede Cirkus i Soldalen op. Han fortæller, at han dengang godt kunne have brugt et projektværksted som DEMO, der starter op til januar.

- Det havde givet os mulighed for at købe de rigtige ting og ikke være så bange for at investere i lyd, lys, skruer og normale byggematerialer. Det ville have hjulpet os med at opbygge vores organisation og få koordineret vores frivillige og alt muligt andet, siger Aslak Gärtner.

Selvom tilmeldingen først startede i dag, har DEMO allerede modtaget en tilmelding. Det er fra Nicoline Astrid Fritzen, der til daglig studerer på STX på Campus Bornholm. Derudover har hun startet projektet "Frivillig Ung" op, og ligesom Aslak Gärtner, synes hun, det er rart at kunne få hjælp til at bygge organisationen op.

- Vi har haft lidt problemer med at få det (Frivillig Ung red.) i gang, og så synes jeg, at man altid kan gøre ens projekt bedre. Så kan man også høre lidt fra andre vinkler, så jeg synes, det er utroligt spændende, at have et forum, hvor man kan arbejde på sit projekt, siger Nicoline Astrid Fritzen.

Og det er vigtigt at skabe de helt rette rammer, så man kan få projekter ført ud i livet. Derudover giver det en anden form for læring, fortæller uddannelsesleder ved DEMO, Amy Jean Hamilton.

- Det er vigtigt at skabe nogle læringsrum, som har mere fokus på 'hands on'-læring. At skabe og gøre det, man studerer eller undersøger, til virkelighed, siger Amy Jean Hamilton.

DEMO har opstart den 25. januar, og derefter kører det i ugerne 7, 10, 13 og 16, og det er uden for skoletiden.

Aktuelle programmer på Play