Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Venstre arbejder for havvindmøllepark i Østersøen

Flere partier i Folketinget viser nu deres opbakningen til en havvindmøllepark i Østersøen. Senest har energiordførerne fra Venstre og Enhedslisten meldt deres støtte.
I 2018 indgik Folketingets partier et nyt energiforlig. Her blev det besluttet at bygge tre store havvindmølleparker inden 2030. Og nu melder energiforligets næststørste parti, Venstre, sin opbakning til en havvindmøllepark ved Rønne Banke.

- Jeg er startet med Venstres energiordfører Thomas Danielsen. Ham havde jeg en snak med allerede i tirsdags. Og der var vi meget enige om, at hvis Ørsted kan få en forretningsmodel op at stå, så skal vi i hvert fald ikke være dem, der stiller sig i vejen, siger Peter Juel-Jensen, folketingsmedlem, Venstre.

Projektet i Østersøen får nu også opbakning fra Enhedslisten. Der særligt lægger vægt på placeringen.

- Vi har et stigende energiforbrug omkring København og Østjylland. Så det er fornuftigt energiplanlægningsmæssigt at lægge noget i Østdanmark, fortæller energiordfører Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten.

Flere partier var ved offentliggørelsen af projektet mandag positivt stemt over for en havvindmøllepark i Østersøen. Men hverken Socialdemokratiet eller De Radikale Venstre vil endnu lægge sig fast på, om et projekt i Nordsøen skal gå forud for et i Østersøen eller omvendt. SF og Konservative mener derimod, at man først skal undersøge mulighederne i Nordsøen.

- Der hvor energien ligger, det er ude i Nordsøen, og det er der, vi har planlagt at udbygge. Og at få det over til Østdanmark, det bør ikke være et problem, siger Orla Østerby, energiordfører for Det Konservative Folkeparti.

Aktuelle programmer på Play


I nat kl. 00 - 06 overskyet_nat 0.6 mm rain Fra sydvest 7 m/s
I morgen kl. 06 - 12 regnbyger_byge_dag 0.7 mm rain Fra vest 8 m/s
I morgen kl. 12 - 18 halvskyet_dag 0 mm Fra vest 8 m/s
I morgen kl. 18 - 24 overskyet_nat 0 mm Fra vest 7 m/s