Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

December er højsæson for P-skader

Traditionelt forekommer de fleste parkeringsskader i december måned, men et stort flertal af synderne stikker af uden at give sig til kende.
Hvert år sker der tusindevis af påkørsler af parkerede biler over hele landet. Nogen af dem, der fører den bil, der er årsag til påkørslen giver sig til kende, men lang hovedparten stikker af fra ansvar og regning. Og det giver store ærgrelser og udgifter til den, der kommer ud og finder sin bil påkørt, mens den har holdt stille.

Året til dato har Bornholms Politi modtaget 28 sager, med en såkaldt "ukendt part". Altså sager hvor modparten ikke giver sig til kende. Det oplyser lederen af færdselssektionen hos Bornholms Politi, Morten G. Toborg.

- Vi efterforsker dog flere af sagerne i forhold til at finde den ukendte part ud fra diverse spor, vidner eller video, så tallet kan være lavere, hvis vi senere finder beviser på påkørslen. Man skal også tage højde for, at nogle af sagerne kan skyldes, at modparten ikke har opdaget påkørslen og derfor ikke givet sig til kende, siger Morten G. Toborg til TV 2/Bornholm.

- Der er meget lidt politiet kan gøre ved problemet, og problemet er, at det snarere er folks moral, som der skal arbejdes med. Vi optager naturligvis rapport i nævnte sager, men det er primært i forhold til forsikringsselskaber, idet det er svært at udfinde den anden part med mindre, at der er vidner eller video på gerningsstedet.

Morten Toborg oplyser, at tallet fra 2019 indtil videre ligger i den lavere ende, men at det kan ændre sig i løbet af den kommende måned.

Aktuelle programmer på Play