Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Smil, det er jul

SMILfonden holdt for andet år i træk julehygge på børneafdelingen på Bornholms Hospital. Børnene fik i år en julegave, og det satte smil på læberne.
Julen kan være rigtig hård for børn, hvis de er syge. Derfor havde SMIlfonden for andet år i træk inviteret kronisk syge børn til juleafslutning på børneafdelingen på Bornholms Hospital.

- Vi giver dem et pusterum, så de kan føle sig ligesom alle andre, siger Caroline Heidemand, som er frivillig i SMILfonden og arrangør af arrangementet.

Som noget nyt i år fik børnene en julegave. Gaverne var fra LEGO, og så var der også bamser. Det faldt i god jord hos børnene.

- Jeg kan bruge dem til min andre bamser. Jeg har en bamsefamilie, siger Ingrid Petersson på seks år.

- Jeg synes det er godt, jeg kan godt lide at lege med det, siger Emil Andersson på otte år.

Forældrene er glade for arrangementet, fordi børnene mødes sammen med ligesindede, som kan forstå dem meget bedre end, hvad andre kan.

- De andre børn i skolen forstår ikke, når de er væk, og det ikke er fordi, de pjækker, siger Sabrina Kofoed, der er forælder.

Ud over julegaver og julekalender, så var der også masser af julegodter, og det hele var sponsoreret af brugsen i Svaneke.

Aktuelle programmer på Play