Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Blod, sved og tårer....og den eftertragtede dolk

Første ud af tre ugers kursus er netop begyndt for 15 professionelle soldater. De håber at gennemføre forsvarets Enkeltkæmperkursus.
Skuddene flænser stilheden i skovbrynet.

En gruppe soldater nærmer sig en lastbil under heftig beskydning. De har til opgave at standse den, indsamle efterretning og gøre lastbilen ukampdygtig.

Det er kun en øvelse, men opgaven afspejler virkeligheden for soldaterne de kommende tre uger.

De er alle optaget til at deltage i Forsvarets Enkeltkæmperkursus.

- Det stiller store krav til deltagerne, både fysisk men også psykisk fortæller Kaptajn og kursusleder, Leo Gamborg.

Enkeltkæmperkurset er også et af Forsvarets mest krævende kursus, næst efter optagelsen til Frømands- og Jægerkorpset.

- De bliver trætte, de bliver kolde og de får ikke meget mad de næste fjorten dage, forklarer Seniorsergent og underviser, Jesper Lund Hansen.

Tilsyneladende ved deltagerne udmærket hvad de er gået ind til og hvad de kan forvente:

- Jeg tror, og regner med, at nå min egen grænse i løbet af kurset. Dermed vil jeg også lære mig selv bedre at kende fortæller Sergent, Jeppe Kragelund.

Den første uge står på teori og praktiske prøver inden aspiranterne skal opholde sig i den bornholmske natur de kommende 14 dage.

For de, der består kurset, er belønningen om ikke andet retten til at bære symbolet med Enkeltkæmperdolken.

Aktuelle programmer på Play