Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

BHS-Almeborg Bornholm henter sprinter

Det er ikke kun navneskift, der er nyt ved det bornholmske cykelhold fra årsskiftet. Cykelholdet henter også en ny sprinter.
Det kommende BHS-PL Beton Bornholm får fra 2020 en ny sprinter på holdet. Det er 25-årige Mikkel Øritsland, der skifter fra DCU-holdet Team Integra Advokater-Giant. Det skriver cykelholdet i en pressemeddelelse.

Om rytteren siger teammanager Christian Juul Andreasen:

- For de fleste er Mikkel (Øritsland red.) nok et lidt ubeskrevet blad, men ikke for os. Han har stået på min liste over interessante ryttere i 2 sæsoner, siger Christian Juul Andreasen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Han er tidligere speedskater, og dem har vi tidligere haft gode erfaringer med, da vi i sin tid havde Anders Holm, som jo forvandlede sig til en banelandsholdsrytter.

Mikkel Øritsland fortæller selv om skiftet, at det er en drengedrøm, der går i opfyldelse.

Sidste sæson bød på flere podiepladser for sprinteren, og han fik en samlet 16.-plads i Fyen Rundt. Sæsonen blev dog også præget af en ufrivillig pause, da Mikkel Øritsland brækkede kravebenet i et UCI-løb i Skive tilbage i maj måned.

Det bornholmske cykelhold har nu 12 ryttere på plads til den kommende sæson. Af dem, der har forlænget, er Martin Toft Madsen, Mads Rahbek, Emil Toudal, Mathias Bregnhøj, Mathias Matz og Thomas Rald Kaspersen.

Holdet har udover nyerhvervelsen Mikkel Øritsland også hentet Joshua Gudnitz, Frederik Irgens, Benjamin Hertz, Frederik Muff og Marcus Sander Hansen.

Aktuelle programmer på Play