Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Danmarks krimidronning i Mellem os

Over 9000 lejrskoleberetninger har været inspiration til Sara Blædels nye krimi, der foregår på Bornholm. Mød hende i aften i Mellem os.
Årstallet er 1995. En skolepige forsvinder sporløst under en lejrskoletur på Bornholm. Mange år senere bliver liget fundet i en klippesprække i Ekkodalen, og drabschef Louise Rick bliver involveret i sagen.

Bornholm spiller en stor rolle i forfatter Sara Blædels nye krimi "Pigen under træet", og i aften fortæller hun mere om arbejdet med bogen i Mellem Os.

Forfatteren har været igennem et stort researcharbejde både med at indsamle lejrskoleberetninger og besøge de steder på Bornholm, hun beskriver i bogen.

- Jeg fandt en bestemt klippesprække, som er med i bogen og, jeg var jo nødt til at stoppe min redaktør derind, for at se om det kunne lade sig gøre at få et menneske derind, fortæller Sara Blædel.

Derudover har mere end 9000 personer delt deres lejrskoleoplevelser med forfatteren på Facebook, og de minder vil nogle læsere måske kunne genkende i bogen.

- For mange af beretningerne var en fællesnævner, at mange af oplevelserne havde været ens. Det her med cykelture på Bornholm, udflugter til Ekkodalen. Og mange vil nok kunne genkende dele af deres beretninger i bogen, siger Sara Blædel.

Sara Blædel har skrevet 13 krimier, der bliver solgt verden over. Du kan møde hende i Mellem os i aften klokken 20.20 på TV 2/Bornholm eller se programmet når du vil på Play

Aktuelle programmer på Play