Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Erhvervsdrivende usikre på mindre bymidte

3770 Erhverv er usikre på udsigten til en mindre bymidte i Allinge. Men de har intet at bekymre sig om, lyder det fra Bornholms Regionskommune.
Lige nu arbejder Bornholms Regionskommune på en ny bevarende lokalplan for Allinge. Første del af planen lægger op til en mindre bymidte end i dag.

- Vi tror, at erhvervslivet i Allinge står stærkere, hvis det er samlet tættere på dét, vi kalder den centrale bymidte, siger arkitekt i Bornholms Regionskommune Vivi Granby.

I en netop afsluttet høringsperiode fik Bornholms Regionskommune fire svar. Ingen er dem er imod ideen om en mindre bymidte. Alligevel er erhvervsforeningen usikre på tiltaget.

- Ideen og tiltaget med at samle bymidten er god nok. Det har man set andre steder, at det er en god ide. Men dét, der er problematikken, er, at vi er usikre på, hvad det har at sige. Vi ved ikke, hvad konsekvensen er for dem, der lige pludselig ikke er i bymidten, fortæller formand for 3770 Erhverv Emelie Pattersson.

Men ifølge kommunen har de erhvervsdrivende intet at frygte. Den nye lokalplan vil kun påvirke fremtidige erhvervsdrivende.

- For de eksisterende erhvervsdrivende er der ikke nogen ændring, siger Vivi Granby.

Bornholms Regionskommune vil i morgen kontakte 3770 Erhverv og gå i dialog.

Aktuelle programmer på Play