Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Ældreråd utilfreds med transportbetaling

Bornholms Ældreråd arbejder videre med sagen om bornholmernes transportudgifter til Regionens hospitaler.
Hvis Bornholms Hospital ikke kan overholde tidsfristen for behandlingsgarantien, kan borgerne vælge at blive behandlet på et andet hospital. Den praksis er der isoleret set ikke noget i vejen med. Bornholms Ældreråd er dog ikke tilfredse med den betaling af transport en bornholmer selv skal betale, hvis man ønsker hurtigere betaling.

Det fremgår af referatet fra gårsdagen møde i Ældrerådet.

Skyldes behandlingen på et andet hospital en lægelig henvisning, er transporten gratis for borgeren, men hvis borgeren blot ønsker en hurtigere behandling, end Bornholms Hospital kan give, må borgeren selv betale for transporten til eksempelvis hovedstadsområdet.

Bornholms Ældreråd synes ikke det er rimeligt.

- Derfor har vi taget kontakt med Regionsrådets bornholmske medlemmer, Leila Lindén og Carsten Scheibye, som har fremført denne urimelighed overfor Hovedstadens Regionsråd. Vi ser frem til, at de offentlige myndigheder finder frem til en tilfredsstillende løsning for os bornholmere, så vi ikke straffes for den længere afstand til hospitalerne, oplyser formand Erik A. Larsen i referatet fra mødet.

Aktuelle programmer på Play