Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Fællessang og adventskoncert i Aa Kirke i aften

Man vil kunne nyde populær julemusik og synge med på julesange, når harmoniorkesteret Rønne Byorkester spiller op til adventskoncert i Aa Kirke i aften.
Rønne Byorkester har tradition for at spille en årlig julekoncert i Muzikhuset i Rønne. I år spiller de også to koncerter inden, startende i aften i Aa Kirke. Koncerten i aften bliver dog kaldt en adventskoncert i stedet for julekoncert, da vi endnu ikke har nået december.

- Vi har spillet i mere end 30 år, og de sidste 5-10 år har vi også spillet i kirkerne, men det er første gang i mange år, at vi spiller i Aa Kirke, siger formand for Rønne Byorkester, Kaj Erik Mortensen.

Udover, at det er "nyt" med en koncert i Aa Kirke, så er det samtidig første gang, den nye dirigent, Jørgen Villum Hansen, skal dirigere en julekoncert. I hvert fald i lang tid. Jørgen Villum Hansen har nemlig været dirigent for harmoniorkesteret for otte år siden, fortæller Kaj Erik Mortensen.

Formanden fortæller yderligere, at selvom orkesteret kalder sig Rønne Byorkester, så vil de gerne rundt på hele øen, hvorfor de udover koncerten i Aa Kirke i aften også spiller en julekoncert i Klemensker den 3. december. Det vil samtidig være en fejring af Sct. Clemens Kirkes fødselsdag.

- Vi har medlemmer fra hele øen, og derfor vil vi også gerne rundt på øen og spille, siger Kaj Erik Mortensen.

Rønne Byorkester har eksisteret siden 1961, og Kaj Erik Mortensen har sammen med flere af de resterende omkring 20 medlemmer spillet i orkesteret i over 40 år. Det er derfor nogle rutinerede musikanter, der udover koncerten også spiller op til to fællessange i aften.

Første del af koncerten vil ikke være præget af julemusik, men her kan man blandt andet forvente at høre den kendte danske tango af Jakob Gade, "Tango Jalousie".

Anden del byder på to julesange, der skal synges fælles i kirken, og ellers kan man forvente juleklassikere som Irving Berlins "White Christmas".

Koncerten starter klokken 19.30, og der er gratis entré.

Aktuelle programmer på Play