Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Bornholmsk kok udfordres i køkkenet

Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet.
En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser", som vi sender første gang i aften klokken 19.50.

Her får du opskrifterne på de to retter med kød, som Casper Sobczyk laver i aftenenes udsendelse.

Oksetatar i glaskål

Ingredienser
200 g. oksekød (fx en god bøf)
4 udhulede glaskål (toppen gemmes og bruges som låg)
50 g. glaskål
40 g. mandler
1 skalotteløg
70 g. kinaradisse
Karse
Soya

Fremgangsmåde
1. Skær eventuelle sener fra kødet og hak det fint.
2. Skær glaskål og kinaradisse fint i små tern.
3. Mix det med kødet og smag til med soya.
4. Kom det hele ned i de udhulede glaskål, put karse på toppen og læg glaskål-låget på.

Spicy beef salat

Ingredienser
400 g. oksekød (fx bov)
1 pakke glasnudler
1 mango
1 pak choy
1 bundt forårsløg
1 papaya
1 pakke spire
1 bakke karse
1 bakke ærtespire
Koriander

Fremgangsmåde
1. Hæld kogene vand over nudlerne og lad dem trække i 10 min.
2. Skær kødet tyndt og lyngril det på grillen. Væsken fra det tilberedte kød indeholder masser af smag og kan hældes udover nudlerne.
3. Alt grønt snittes fint (mango, forårsløg, pak choy).

Marinade

Ingredienser
1 skalotteløg
1 hvidløg
1 chili
1 lime
1 tsk. sesamolie
Evt. marv
Soya

Fremgangsmåde
1. Skalotteløg, hvidløg og chili snittes fint og blandes med limesaft, lidt soja og sesamolie. Det hele varmes op med marv, hvis man har det.
2. Smag marinaden til med soya og held det over spicy beef salaten.

Anretning
1. Kom nudlerne i bunden af en skål.
2. Læg kødet i midten og det forskellige grønt i bunker rundt i kanten.

Velbekomme.

Aktuelle programmer på Play