Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Tinka på juleudstilling

På lørdag åbner juleudstillingen på Bornholms Museum. Temaet i år er "Julekalender - nedtælling til jul".
Vi træder snart ind i december, hvor kalenderlys og julekalendere overtager den normale hverdagskalender. Og netop julekalender og nedtællingen til jul er temaet på årets juleudstilling på Bornholms Museum.

En af de ting, du kan opleve på Bornholms Museum, er Tinkas kostume fra TV2s julekalender "Tinkas Juleeventyr" samt andre ting fra serien. Nissepigen Tinka er spillet af bornholmske Josephine Højbjerg, og igen i år er hun at finde i TV2s julekalender "Tinka og Kongespillet".

Rundt om på museet vil der også være 24 kasser, der tilsammen udgør en julekalender. Her vil der være ting, der fortæller nogle af julens historier.

Børn fra børnehuse og skoler på hele øen har bidraget til udstillingen, der åbner på lørdag.

Udstillingen finder sted på Bornholms Museums afdeling i Skt. Mortens Gade og vil være åben mandag til og med fredag klokken 13-16 og lørdag klokken 11-15.

Aktuelle programmer på Play