Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Royal Run: Tilmeldingen er åben

I dag klokken 12 åbnede tilmeldingen til næste års udgave af Danmarks største løb, Royal Run.
Kan du lide at bevæge dig sammen med en masse andre mennesker? Så har du nu mulighed for at melde dig til Royal Run i 2020.

82.000 danskere trak sidste år i motionstøjet, hvilket betød at løbet fik titlen som Danmarks største. Og i år gentages successen. På Bornholm er der i dag blevet sat 2000 billetter til salg.

- Royal Run er et forsøg på at få flere til at være aktive. Derfor har vi også tre forskellige ruter, så alle kan være med. Man kan enten løbe en rute på 1,6 kilometer, 5 kilometer eller 10 kilometer, fortæller Flemming Torsten Sørensen, der er ansvarlig for Royal Run Bornholm.

I år er tilmeldingsprocessen dog lidt anderledes, end den var forrige år. Halvdelen af billetterne er nemlig til en meget billig pris.

- Hvis man vil løbe den korte rute er startprisen cirka 100 kroner. For 5 kilometeren er prisen 140 kroner, mens den for 10 kilometeren er 175 kroner, siger Flemming Torsten Sørensen.

Man skal altså skynde sig, hvis man vil have billetterne til den billige pris. For når de første 600 billetter er solgt, stiger prisen.

Royal Run løber af stablen ved Galløkken i Rønne den 1. juni næste år.

Hvis du vil være med, kan du tilmelde dig på www.royalrun.dk.

Aktuelle programmer på Play