Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Varmestrid er ikke skyld i nedskæringer

Selvom Bornholms Energi- og Forsyning er midt i en strid med Rønne Vand og Varme, så er den ikke skyld i de nedskæringer, som virksomheden annoncerede i dag.
16 stillinger skal nedlægges. Sådan lød beskeden til de 149 medarbejdere hos Bornholms Energi- og Forsyning i dag, men ifølge direktøren skyldes det ikke den verserende varmestrid med Rønne Vand og Varme.

- Det har ikke noget med hinanden at gøre, understreger Rasmus Sielemann Christensen.

Alligevel understreger han, at sagen tærer på virksomheden.

- Det er klart, at sagen med RVV er dyr for os, og den gør vores arbejde vanskeligt. Så det du skal høre mig sige, er ikke, at det ikke gør det vanskeligt, men at nedskæringerne var sket uanset hvad, lyder det fra direktøren.

Han fortæller i stedet, at nedskæringerne skyldes effektiviseringer, der skal gøre virksomheden fremtidsklar.

- Det kræver, at vi reducerer vores omkostninger, så vi kan investere i de rigtige ting, herunder infrastrukturen, så vi sikrer os, at det stadig er et godt sted at bo, at vores vand, varme og el fortsat er i god form. Og forudsætningen for, at vi kan gøre det, er, at vi passer godt på pengene, siger han.

Aktuelle programmer på Play