Næste udsendelse: 22:14 Vejret i morgen (G)

TV i dag

 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
 • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
 • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
 • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Meningsmåling: Venstre og Soc.dem. går mest frem

Venstre vil få to mandater flere end ved sidste kommunalvalg, hvis vi skulle stemme i dag. Bornholmerlisten og Kristendemokraterne vil være helt ude.
Bornholmerlisten og Kristendemokraterne kommer slet ikke i kommunalbestyrelsen og Dansk Folkeparti bliver halveret. Derimod bliver der to mandater mere til Venstre og to mandater mere til Socialdemokratiet. Det er de store overskrifter i følge en meningsmåling, som TV 2/Bornholm har fået lavet.

1107 personer har i meningsmålingen svaret på følgende spørgsmål: Hvad ville du stemme, hvis der var valg i dag?

Hvis meningsmålingen stod til troende, så ville morgendagens kommunalbestyrelse se meget anderledes ud.

Kirstine van Sabben fra Bornholmerlisten, Kristendemokraten Bjarne Hartung Kierkegaard og to af fire politikerne fra Dansk Folkeparti vil mangle i salen. I stedet vil deres stole blive besat af to nye venstrefolk og to nye socialdemokrater.

Enhedslistens to politikere og SF's ene kommunalpolitiker vil kunne sidde trygt i stolen, velvidende at de er gået frem med henholdsvis 1,6% og 1,5%. Derimod må Alternativets politiker sidde lidt rystet efter en ordentlig lussing og en tilbagegang på 3,2 pct. Dermed er over halvdelen af Alternativets stemmer forsvundet i forhold til valget i 2017. Deres mandat bliver dog redet af et valgforbund med Enhedslisten og SF.

Blandt de mindre udsving er det værd at bemærke, at De radikale forsætter deres tilbagegang med 0,7 pct. og står til 2,1 pct. af stemmerne, hvis der var kommunalvalg i dag. Dermed er der fortsat langt til en plads i kommunalbestyrelsen, som i 2017 krævede 3,5 pct. af stemmerne. Langt er der også for, at Nye Borgerlige får en plads i kommunalbestyrelsen, trods en fremgang på 0,9 pct. Partiet vil få 1,4 pct. af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det viser TV 2/Bornholms meningsmåling.

Formalia
Undersøgelsen er foretaget for TV 2/Bornholm af Jysk Analyse den 11.-13. november 2019 som telefoninterviews med et repræsentativt udsnit på 1107 stemmeberettigede borgere i Bornholms Regionskommune. Statistisk usikkerhed på +/- 3 pct.

Aktuelle programmer på Play