Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Svartingedal Skole: Stolt over priser

En fjerde plads og en publikumspris gør, at det var en stolt skoleleder, der i dag landede i Rønne Lufthavn.
Der blev danset. Ikke i dag i lufthavnen, men igår på Nyborg Strand. Her fik Svartingedal Skolen fra Hasle, en flot fjerde plads til DM for Skoleudvikling, mens de også tog publikumsprisen.

- Det har været fantastisk at vinde begge priser. Publikumsprisen har vi fået fordi der er mange på Bornholm, som har liket og delt vores opslag. Så vi lå faktisk 30% over nummer to, fortæller en glad Helle Krakau Holm, da vi fanger hende i lufthavnen. Hun er skoleleder på Svartingedal skolen og en stolt en af slagsen.

Der var 41 udvalgte deltagere til DM i Skoleudvikling, men mange flere indsendte forslag. Det er Ahmed Shalapy, der står for dansebåndet på skolen, og her har eleverne tidligere danset for hendes mæjestæt dronningen. I videoen øverst i artiklen kan du se eleverne fra Svartingedal Skole danse for dronningen i 2017.

Aktuelle programmer på Play