Næste udsendelse: 23:45 Fugleskolen (G)

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Et ekstra ønsketræ skal hjælpe Børnenes Julehjælp

Børnenes Julehjælp har i år fået ansøgninger fra lidt flere børn, der ønsker at få gaver og julemad. Derudover er der kommet et ekstra ønsketræ.
Fire små juletræer står rundt på Bornholm. Langt fra ser de ikke ud af noget særligt, men juletræerne har stor betydning for mange bornholmske børn. Sidste år var der kun tre træer, men for at gøre det nemmere for donorer har arrangørerne fra Rønne Vineyard stillet endnu et op i Snellemarkcenteret.

- Vi har brug for at komme længere ud og møde flere donorer. Der er flere af ønskerne, der findes i butikkerne i Snellemarkcenteret som H&M, Matas eller Vero Moda. Vi vil gerne imødekomme efterspørgslen på at købe ønskerne, siger Kasper Thorskov Hansen fra Rønne Vinyard.

Udover et ekstra træ er der også ekstra børn, der i år har brug for hjælpen. Næsten 200 børn fra omkring 90 familier har tilmeldt sig Børnenes Julehjælp her på Bornholm.

Konceptet er, at børnenes ønsker hænger på træerne. Derefter kan private vælge at købe en af gaverne til børnene, og i december bliver gaverne delt ud til familierne. Udover i Snellemarkcenteret kan ønsketræerne findes i Holst Blomster i Nexø, Ønskebørn i Åkirkeby og Profiloptik i Rønne.

Sidste år var der i alt 92 familier heriblandt 192 børn, der modtog julehjælpen fra Børnenes Julehjælp. Børnene fik minimum 2 gaver hver. Der var doneret værdier for omkring 250.000.

Aktuelle programmer på Play