Næste udsendelse: 21:30 Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)

TV i dag

 • 21:00Fangstgaranti 3: Billigt grejDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 21:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10ÆGTE | ØFØDT - Det, I har i vente (G)Det føles som om, huen er årtusinder væk, men det er den ikke. Tidligere studenter fra STX i Rønne fortæller, hvad 3.G'erne kan forvente af tiden, hvor de får huen på. Og ikke mindst hvad det er for en virkelighed, der venter bagefter.
 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:00Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 23:30Fangstgaranti 3: Billigt grej (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. I dag tester vi, om vores ekspert, Frank Sjøgren, også kan fange fisk med det billigste grej fra supermarkedet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 00:50Mellem os (G)Tone og Magnus valgte Bornholm som sit udgangspunkt til deres fælles afgangsprojekt på arkitektskolen i København. Hvorfor de valgte Bornholm, og hvad de endte med at kreere, kan du høre mere om i Mellem Os. Bagefter kommer Johnny Fagerlund og Karsten Eriksen fra 4-Kløver-Klyngen. Klyngen får nemlig økonomisk støtte af Realdania. Hvordan pengene skal bruges, og hvordan de drømmer om at klyngen skal udvikle sig, kan du blive meget klogere på her i Mellem Os.
 • 01:20Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:05Månedens foredrag: Gammel og glad (G)Tidligere sognepræst Inge Lorentzen besøger Bornholms Højskole og holder foredraget "Gammel Og Glad"
 • 03:00Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
 • 03:30Helt i fisk - Hævnens time (G)Indtil nu har holdet været ramt af en meget atypisk sæson for havørreder, men det får dem ikke til at smide stangen i hjørnet. I dag skal det være, og alt det, de har lært, skal nu testes af i jagten på de undvigende havørreder.
 • 03:55Guld fra gemmerne (G)I programmet ”Guld fra Gemmerne” præsenterer et udvalg af landets museer deres allerbedste historier – indsamlet gennem århundreder. Ofte med rødder årtusinder tilbage i tiden.
 • 04:30Nationalpark Thy (7:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten Helene Straarup (G)Helene Straarup flyttede til øen på grund af et jobtilbud. Hun kommer fra Århus og er uddannet psykolog. Helene skulle bruge noget tid på at omstille sig fra livet i en stor by til, hvad der først føltes som, en tomhed på Bornholm. Hun har nu fundet sig til rette. Helene Straarup har mødt sin mand på Bornholm, og de har købt et nedlagt landbrug tæt på Arnager. Deres første barn bliver født på Bornholm i år.

Politikere spænder ben for nyt varmeværk

Rønne Vand og Varme kan se langt efter drømmen om at bygge eget varmeværk, hvis det står til et flertal i kommunalbestyrelsen.
Tidligere på året meldte Rønne Vand og Varme, RVV, ud, at selskabet ønsker at bygge eget varmeværk. Det kom i forlængelse af den langvarige strid mellem Rønne Vand og Varme og Bornholms Energi & Forsyning, BEOF.

RVV mener nemlig, at man med eget varmeværk kan levere varme langt billigere end BEOF.

- Vi kan selv lave varme for 72 kroner pr gigajoule, hvis vi får lov til at bygge det anlæg vi har planlagt, og som ligger til godkendelse i Bornholms Regionskommune lige i øjeblikket.

Men meget tyder på, at den plan bliver svær at få igennem i kommunalbestyrelsen. Et flertal af politikerne ser nemlig ingen grund til det.

- Jeg synes, at det er en rigtig dårlig idé, siger Linda Kofoed Persson, gruppeformand for Dansk Folkeparti

- Jeg synes, det er mærkeligt, hvis der skal være to varmeværker på Bornholm, siger gruppeformand for Socialdemokratiet Thomas Thors.

- Jeg tænker ikke, at vi har brug for et varmeværk mere, siger Enhedslisten Morten Riis.

Hos Venstre forholder man sig dog anderledes positivt til planerne.

- I Venstre er vi liberale, så hvis vi kan finde en billig løsning for deres forbrugere, så skal de gøre det. Så må vi se, hvordan vi kan støtte op om det, siger Søren Schow.

Der er dog endnu en forhindring før Rønne Vand og Varme kan gå videre med planerne.

Bornholm er et centralt kraftvarmeområde, så et eventuelt nyt produktionsanlæg skal også producere kraftvarme. Det vil sige, at varmen er et overskudsprodukt fra el-produktion. Det har Rønne Vand og Varme ikke lagt op til at bygge, og derfor skal de søge om dispensation i Energistyrelsen.

- Det lyder til, at der er tale om en situation, hvor der skal godkendes et projektforslag, eventuelt med behov for dispensation, lyder det i en skriftlig kommentar fra Energistyrelsen.

Lige nu ligger sagen i Bornholms Regionskommune, men hvis Rønne Vand og Varme får afslag, så er sagen i følge Linda Kofoed Persson meget klar:

- Får de (RVV red.) afslag på at bygge et varmeværk, så er der kun én ting at gøre. Det er at komme tilbage til forhandlingsbordet og få aftalt den kommende pris, siger hun.

Aktuelle programmer på Play